MusicUs perustettiin vuonna 2020 tekemään musiikkikasvatuksen oppimateriaaleja, pelejä ja järjestämään koulutuksia – ammattitaidolla, intohimolla ja suurella sydämellä. Yrityksen kolme perustajajäsentä Inga, Krisse ja Jarkko ovat tehneet kukin pitkän ja monipuolisen uran alalla. Vuosien varrella he ovat tehneet paljon opetusmateriaaleja sekä omaan käyttöön että julkaistavaksi ja erinäisissä tilanteessa huomanneet huokailevansa: “Olisipa tähänkin tarpeeseen tarjolla materiaalia helpottamaan opettajan arkea!” 

MusicUs syntyi päätöksestä lopettaa huokailu ja ryhtyä tuumasta toimeen. Kaikki MusicUs -tuotteet tähtäävät oppijan musikaalisen luovan potentiaalin vapauttamiseen ja tukemiseen – improvisointi, säveltäminen ja musiikillisia elementeillä leikittely on MusicUs -ajattelun ytimessä. MusicUs pyrkii tuottamaan tulevaisuuden musiikkipedagogista materiaalia. Kaikissa tuotteissa on mukana online-sisältö ja materiaali on suunniteltu tukevan sekä kontakti-, hybridi- että etäopetuksen tarpeita. 

Vuonna 2022 MusicUs laajeni. Silloin toimintansa aloitti MusicUs Digi, joka keskittyy digitaalisiin sovelluksiin ja oppimisympäristöihin soitonopetuksessa. Digitiimi jonka muodostavat Inga, Mikko ja Viivi pääsi heti mukaan Helsinki Education Hub EdTech Incubator -ohjelmaan jalostamaan ideoitaan. Alusta asti tärkeintä on ollut luoda toiminnalle vahva pedagoginen pohja ja ottaa mukaan tekemiseen tutkimuksellinen ote. Siksi MusicUs Digi tekee yhteistyötä mm. Taideyliopiston, Suomen Musiikkioppilaitosten liiton ja useiden musiikkioppilaitosten kanssa. Olemme sitä mieltä, että opettajilla ja alan asiantuntijoilla on paras tieto siitä, minkälaisia digitaalisia työkaluja musiikinopetukseen tarvitaan. Siksi kehitämmekin niitä yhdessä heidän kanssaan!

Inga Rikandi (MuT, KM)

 

Musiikin tohtori, kasvatustieteiden maisteri, kouluttaja, muusikko, pianonsoiton opettaja, oppikirjailija, MusicUs toimitusjohtaja.

Ingan työn fokuksessa on improvisointi ja opettajien täydennyskoulutus. Hän on opettanut ihmisiä ikähaarukassa 4-67 vuotta ja hän tietää, että jokainen soittaja voi halutessaan oppia improvisoimaan.  

Inga on kurssittanut opettajia ympäri Suomen vuodesta 2003, pitänyt vuorovaikutus- ja improvisaatiokoulutuksia ja työskennellyt 10 vuotta opettajankoulutuksessa. Muusikkona hän on julkaissut omaa musiikkia ja esiintyy säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Pianonsoittoa Inga opettaa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.  Tyyppinä Inga on helposti uusista asioista innostuva ja myös muita mukaansa innostava. Hänen kaksi rescue-koiraansa seikkailevat MusicUs -tuotteiden sivuilla.

MusicUs

Kristiina Jääskeläinen (MuT)

Musiikin tohtori, kouluttaja, oppikirjailija sekä Eiran Musiikkikoulun rehtori.

Pätevyys, kokemus, rohkeus ja innovatiivisuus kuvaavat Krisseä.

Krissen intohimo ja rakkaus on musiikin pedagogiikka. Hän on tehnyt yli 10 oppikirjaa, josta merkittävin on neliosainen Vivo-pianokoulusarja yhdessä toisten MusicUs:in perustajien kanssa. Hän on utelias etsijä, jonka vahvuus tulee esiin tiimityöskentelyssä, jossa hän innostuu ja innostaa muita. Krissen mottona on ”yhdessä olemme enemmän!”

Jarkko Kantala (MuM)

Musiikin maisteri, pianonsoiton lehtori, kouluttaja, oppikirjailija ja säveltäjä.

Improvisointi ja oman musiikin tekeminen on ollut Jarkon oman muusikkouden keskeistä ydintä jo lapsesta alkaen. Musiikilla leikkiminen ja kokeilu on hänelle ollut avain musiikin ymmärtämiseen ja kipinä musiikin ammattilaiseksi ryhtymiselle. 

Jarkko on pitänyt paljon improvisointiworkshopeja eri puolilla Suomea, niin oppilaitosten opettajille kuin oppilaillekin. Hänen lukuisissa kirjoissa julkaistut sävellyksensä ovat maamme  musiikkiopistoissa suosittua soitettavaa. Jarkko toimii pianonsoiton lehtorina Eiran Musiikkikoulussa. 

 

MusicUs Digi

Mikko Strengell

Peli- ja ohjelmistokehittäjä, järjestelmäarkkitehti.

Ensimmäisen ympyrän Mikko ohjelmoi ruudulle 80-luvulla. Siitä lähtien hänen palavan kiinnostuksensa kohteina ovat olleet tietokonegrafiikka, ohjelmointi ja luonnontieteet.

Mikko on ollut mukana lukuisissa ohjelmistohankkeissa tehtävinään mm. vaatimusten määrittely, suunnittelu sekä varsinainen ohjelmistojen kehittäminen. Tästä työstä hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus.

Viivi Kylämä (MEng)

Digiviestijä ja -markkinoija

Viivi on markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, joka innostuu kaikesta digitaalisesta. Sen lisäksi sisältömarkkinointi ja monikanavainen julkaisu ovat hänen ammatillisia kiinnostuksensa kohteita.

Viime aikoina hän on keskittynyt erityisesti palvelumuotoilu- ja kasvuhakkerointiosaamisen kehittämiseen.