Ammattilaisille

Improvisointi ja vapaa säestys kurssi pianonsoitonopettajille

Nämä opettajille suunnatut pedagogiset täydennyskoulutuskurssit ovat erityisesti Ingan sydäntä lähellä. Vuodesta 2003 eteenpäin hän on toiminut kouluttajana jo yli sadalla kurssilla ja hän on yksi kysytyimpiä alan asiantuntijoita Suomessa. 

Tällä kurssilla saat paljon työkaluja improvisoinnin ja vapaan säestyksen integroimiseksi omaan opettajantyöhösi. Kurssi on hyvin käytännönläheinen: kaikkia harjoituksia pääsee kokeilemaan ja kurssilta saa mukaan materiaalia jonka voi ottaa suoraan käyttöön omassa työssään. Kurssilla käydään läpi harjoituksia sekä alkeisopetuksen että jo pitkällä olevien opiskelijoiden tarpeisiin. 

Kurssin laajuus: 1-2 päivää

Kouluttaja: Inga Rikandi (MuT, KM)

Kurssin toteutus: Kontaktiopetus

 

Palautetta kurssista:

”Inga on ihana, innostava ja mukaansa tempaava pedagogi. Kurssin sisältö oli hyvin suunniteltu ja toteutettu. ”Kotitehtäviä” oli sopivasti ja ne palvelivat omaa työtä erinomaisesti. Lisäksi driveen jäi mahtava paketti kollegojen ideoita jatkokäyttöön.”

” Aihe on herkullinen ja Inga Rikandi kurssin vetäjänä uskomattoman taitava pedagogi, mikä mahdollistaa eri tasoisen oppijoiden samanaikaisen oppimiskokemuksen kullekin räätälöidyllä tasolla.”

Soittajan Musiikkivihkojen esittelytyöpaja

Soittajan Musiikkivihko esittelyt ovat nyt tilattavissa kaikkiin musiikkioppilaitoksiin. Esittelyssä käydään läpi vihkon sisältö, pedagogiset periaatteet ja vinkkejä sen käyttöön eri opetustilanteissa.

Esittelyn kesto on 30min ja se toteutetaan ZOOM-palvelun kautta. Esittely on oppilaitoksille täysin ilmainen. Minimi osallistujamäärä on 10 henkilöä.

Yhteydenotot: [email protected]

Taiteidenvälisyys taideopetuksessa

Kurssilla tutustutaan monitaiteiseen työskentelyyn musiikin, draaman, kuvan ja liikkeen keinoin. Kurssin työpajoissa perehdytään siihen, kuinka ilmiöitä voidaan tutkia eri taiteiden työtapoja yhdistellen. Kurssi antaa valmiuksia monitaiteisten oppikokonaisuuksien suunnitteluun. Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmassa on myös oppikokonaisuus taiteidenvälisiin opintoihin. Tule pohtimaan yhdessä, kuinka taiteidenvälisyyttä voitaisiin toteuttaa omassa oppilaitoksessasi. Kurssi sopii eri alojen taidekasvattajille sekä kaikille taidekasvatuksesta kiinnostuneille opettajille.

Kouluttajina toimivat Anna Kuoppamäki (MuT) ja Inga Rikandi (MuT, KM)

Kurssin kesto: 1-2 päivää

Toteutus: Kontakti- tai etäopetuksena

Luovat työtavat soiton- ja musiikin perusteiden opetuksessa

Taiteen perusopetuksen uudet opetussuunnitelman perusteet (2017) nostavat  säveltämisen entistä vahvemmin yhdeksi musiikin oppimisen välineeksi. Samalla esimerkiksi musiikin teoria-aineita ei enää käsitellä irrallisena oppiaineena vaan musiikin hahmottamisen taitojen opettaminen nähdään kiinteänä osana opetuksen kokonaisuutta. Musiikin luovaa tuottamista tukevien työtapojen kehittämiselle sekä soiton- ja teoriaopetuksen integroimiselle on siis ajankohtainen tarve. 

Kurssilla esitellään yksilö- ja ryhmäopetukseen soveltuvia luovia ja käytännönläheisiä improvisoinnin, säveltämisen ja musiikin hahmottamisen työtapoja kokeneiden kouluttajien johdolla.

Kouluttajat: Anna Kuoppamäki (MuT) ja Inga Rikandi (MuT, KM)

Kesto: 1-2 päivää

Toteutus: Kontakti- tai etäopetuksena