Valikko Sulje

MusicUs on vuonna 2020 perustettu yritys joka tekee musiikkikasvatuksen oppimateriaaleja, pelejä ja järjestää koulutuksia – ammattitaidolla, intohimolla ja suurella sydämellä. Yrityksen kolme perustajajäsentä ovat tehneet kukin pitkän ja monipuolisen uran alalla. 

Vuosien varrella he ovat tehneet paljon opetusmateriaaleja sekä omaan käyttöön että julkaistavaksi ja erinäisissä tilanteessa huomanneet huokailevansa: “Olisipa tähänkin tarpeeseen tarjolla materiaalia helpottamaan opettajan arkea.” 

MusicUs syntyi päätöksestä lopettaa huokailu ja ryhtyä tuumasta toimeen. Kaikki MusicUs -tuotteet tähtäävät oppijan musikaalisen luovan potentiaalin vapauttamiseen ja tukemiseen – improvisointi, säveltäminen ja musiikillisia elementeillä leikittely on MusicUs -ajattelun ytimessä. MusicUs pyrkii tuottamaan tulevaisuuden musiikkipedagogista materiaalia. Kaikissa tuotteissa on mukana online-sisältö ja se on suunniteltu tukevan sekä kontakti-, hybridi- että etäopetuksen tarpeita. Tulevaisuudessa laajennamme toimintaamme yhä enemmän digitaaliseen sisältöön, alkeisopetuksesta ammattilaisiin.

Inga Rikandi (MuT, KM)

Musiikin tohtori, kasvatustieteiden maisteri, kouluttaja, muusikko, pianonsoiton opettaja, oppikirjailija, MusicUs Oy:n toimitusjohtaja.

Ingan työn fokuksessa on improvisointi ja opettajien täydennyskoulutus. Hän on opettanut ihmisiä ikähaarukassa 4-67 vuotta ja hän tietää, että jokainen soittaja voi halutessaan oppia improvisoimaan.  

Inga on kurssittanut opettajia ympäri Suomen vuodesta 2003, pitänyt vuorovaikutus- ja improvisaatiokoulutuksia ja työskennellyt 10 vuotta opettajankoulutuksessa. Muusikkona hän on julkaissut omaa musiikkia ja esiintyy säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Inga opettaa pianonsoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.  Tyyppinä Inga on helposti uusista asioista innostuva ja myös muita mukaansa innostava. Hänen kaksi rescue-koiraansa seikkailevat MusicUs -tuotteiden sivuilla.

Jarkko Kantala (MuM)

Musiikin maisteri, pianonsoiton lehtori, kouluttaja, oppikirjailija ja säveltäjä.

Improvisointi ja oman musiikin tekeminen on ollut Jarkon oman muusikkouden keskeistä ydintä jo lapsesta alkaen. Musiikilla leikkiminen ja kokeilu on hänelle ollut avain musiikin ymmärtämiseen ja kipinä musiikin ammattilaiseksi ryhtymiselle. 

Jarkko on pitänyt paljon improvisointiworkshopeja eri puolilla Suomea, niin oppilaitosten opettajille kuin oppilaillekin. Hänen lukuisissa kirjoissa julkaistut sävellyksensä ovat maamme  musiikkiopistoissa suosittua soitettavaa. Jarkko toimii pianonsoiton lehtorina Eiran Musiikkikoulussa. 

Kristiina Jääskeläinen (MuT)

Musiikin tohtori, kouluttaja, oppikirjailija sekä Eiran Musiikkikoulun rehtori.

Pätevyys, kokemus, rohkeus ja innovatiivisuus kuvaavat Krisseä.

Krissen intohimo ja rakkaus on musiikin pedagogiikka. Hän on tehnyt yli 10 oppikirjaa, josta merkittävin on neliosainen Vivo-pianokoulusarja yhdessä toisten MusicUs:in perustajien kanssa. Hän on utelias etsijä, jonka vahvuus tulee esiin tiimityöskentelyssä, jossa hän innostuu ja innostaa muita. Krissen mottona on ”yhdessä olemme enemmän!”