Valikko Sulje

MusicUs on vuonna 2020 perustettu yritys joka tuottaa soitonopetukseen ja musiikin harrastamiseen liittyviä materiaaleja, painotuotteita ja pelejä sekä järjestää verkkokursseja ja koulutusta niin musiikin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

MusicUs:in perustajat Kristiina Jääskeläinen (MuT), Jarkko Kantala (MuM) ja Inga Rikandi (MuT) ovat alansa arvostettuja ammattilaisia ja suositun VIVO piano -kirjasarjan tekijät.

Inga, Jarkko ja Krisse ovat soitonopettajia, kouluttajia, säveltäjiä, oppikirjailijoita, esiintyviä muusikoita ja tutkijoita. Heidän opetuksessaan kaiken keskiössä on improvisaatio ja oma luova tekeminen. Visiona on kaikkien tavoitettavissa oleva soitonopetus, joka perustuu leikkiin, improvisaatioon ja jokaisen oppijan luovuuden tukemiseen.

Inga Rikandi

Musiikin tohtori, kasvatustieteiden maisteri, kouluttaja, muusikko, pianonsoiton opettaja, oppikirjailija, MusicUs:in toimitusjohtaja.

Ingan työn fokuksessa on improvisointi ja opettajien täydennyskoulutus. Hän on opettanut ihmisiä ikähaarukassa 4-67 vuotta ja hän tietää, että jokainen soittaja voi oppia improvisoimaan.  

Inga on kurssittanut opettajia ympäri Suomen vuodesta 2003, pitänyt vuorovaikutus- ja improvisaatiokoulutuksia ja työskennellyt 10 vuotta opettajankoulutuksessa. Muusikkona hän on julkaissut omaa musiikkia ja esiintyy säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Inga opettaa pianonsoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.  Tyyppinä Inga on helposti uusista asioista innostuva ja myös muita mukaansa innostava.

Jarkko Kantala

Musiikin maisteri, pianonsoiton lehtori, kouluttaja, oppikirjailija ja säveltäjä.

Improvisointi ja oman musiikin tekeminen on ollut Jarkon oman muusikkouden keskeistä ydintä jo lapsesta alkaen. Musiikilla leikkiminen ja kokeilu on hänelle ollut avain musiikin ymmärtämiseen ja kipinä musiikin ammattilaiseksi ryhtymiselle. 

Jarkko on pitänyt paljon improvisointiworkshopeja eri puolilla Suomea, niin oppilaitosten opettajille kuin oppilaillekin. Hänen lukuisissa kirjoissa julkaistut sävellyksensä ovat maamme  musiikkiopistoissa suosittua soitettavaa. Jarkko toimii pianonsoiton lehtorina Eiran Musiikkikoulussa. 

Kristiina Jääskeläinen

Musiikin tohtori, pianonsoiton lehtori, kouluttaja, oppikirjailija sekä Eiran Musiikkikoulun rehtori.

Pätevyys, kokemus, rohkeus ja innovatiivisuus kuvaavat Krisseä.

Krissen intohimo ja rakkaus on musiikin pedagogiikka. Hän on tehnyt yli 10 oppikirjaa, josta merkittävin on neliosainen Vivo-pianokoulusarja yhdessä toisten MusicUs:in perustajien kanssa. Hän on utelias etsijä, jonka vahvuus tulee esiin tiimityöskentelyssä, jossa hän innostuu ja innostaa muita. Mottona on ”yhdessä olemme enemmän!”